Ga naar de inhoud

Over ons

 

Welkom op de website van de Sjaerdema-Liauckemaruiters!

De Sjaerdema-Liauckemaruiters (opgericht in 1949) is met ruim 250 leden één van de grootste verenigingen van Friesland. Wij hebben een prachtige eigen accommodatie in Franeker, welke bestaat uit 2 binnen bakken (20 x 40m en 20 x 60m met eb en vloed bodem), uitstekende buitenbaan (en er wordt nog gewerkt aan een tweede), een sfeervolle kantine met binnen veranda en een spoelplaats met warm water. De manege is omgeven door ca. 5 ha grasland, waarop in het zomerseizoen diverse wedstrijden worden georganiseerd. Bij de vereniging zijn 3 paardensportdiciplines aangesloten: dressuur, springen en mennen, daarbij richten wij ons niet alleen op sport in wedstrijdverband, maar ook op de recreatieve paardensport. De SL-ruiters vallen onder de KNHS. De KNHS is één van de grootste sportbonden van Nederland en als sportbond aangesloten bij NOC*NSF en internationaal bij de internationale paardensportbond FEI.

Wat hebben wij onze leden te bieden?

  • Leden kunnen er zelf voor kiezen of zij aan de verenigingslessen willen deelnemen. Op dit moment wordt er op 4 avonden in de week lesgegeven door gediplomeerde instructeurs/trices. Meer informatie over de lessen kan je vinden vinden bij voor leden/lessen.
  • Onze jongste leden kunnen bixielessen volgen. Ook deze lessen worden door een gediplomeerd instructrice gegeven. Meer informatie hierover zie voor leden/lessen.
  • Regelmatig worden er extra lessen in de vorm van clinics gegeven. Wil je op de hoogte blijven van de georganiseerde clinics? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook!
  • Jaarlijks worden er meerdere activiteiten georganiseerd die voor alle leden aantrekkelijk kunnen zijn, je kunt hierbij denken aan buitenritten, bixiedagen, proefgericht rijden, Rijden met een knipoog en een gezellige onderlinge wedstrijd.
  • In de winter is er iedere maand een oefenparcours. De data worden tijdig op de website en Facebook bekend gemaakt.
  • Als de bakken niet bezet zijn voor lessen of andere activiteiten is er volop ruimte om vrij te rijden. Bekijk hier voor de bakbezetting en reserveer een plekje.
  • Een gezellige sfeer waar voor iedereen voldoende ruimte is om zijn of haar talenten in te zetten. 

Daarnaast worden er jaarlijks 30 dressuur-, spring- en menwedstrijddagen georganiseerd door de vereniging. In de zomer bestaan ons grootste evenementen uit een 4 daags Mei Concours voor ponies en paarden en een menwedstrijd begin juni, die deelnemers uit het hele land trekt. In december vindt traditioneel Jumping Franeker plaats, een groots springconcours die in haar laatste editie maar liefst 750 starts kende!  Onze eigen ruiters en amazones van alle leeftijden doen regelmatig mee aan kampioenschappen van de KNHS en behaalden daar al mooie resultaten!

Het bestuur van de Sjaerdema/Liauckemaruiters bestaat uit 7 leden. Zij worden voor de uitvoering van taken bijgestaan door de verschillende secretariaten en commissies én door de leden. Alle activiteiten worden uitvoert met vrijwilligers. Van onze leden verwachten wij dan ook dat zij zich minimaal 1 dag of 2 dagdelen per jaar inzetten voor de club. Dat kan zijn door in de kantine te staan tijdens wedstrijden of bijvoorbeeld door te helpen met parcoursbouwen of met schoonmaken. Een vereniging is er niet alleen vóór haar leden, maar wordt ook dóór haar leden groot gemaakt. Met z´n allen beleven we op deze manier heel veel plezier aan de paardensport. 

Dat wij een vereniging zijn die kwalitatief goed werk levert, bewijst het afgegeven kwaliteitskeurmerk. Een keurmerk waarbij als kern geldt een maximum aan veiligheid in de sport te bieden, zowel het niveau van de accomodatie, alswel ten behoeve van de uitvoering van de sport.