Ga naar de inhoud

Marathon spektakel 10 juni

Op zaterdag 10 juni 2023 wordt de jaarlijkse paardenmarathon van Franeker georganiseerd: het zogeheten Paardenspektakel. Deze marathonwedstrijd valt onder de ‘zomer-marathon-competitie 2023’ welke op verschillende plaatsen in Friesland wordt verreden. U zult hier diverse pony- en paardenrassen zien. 

In Franeker verschijnen, rond de 60 aanspanningen, enkel-, twee en zelfs vierspan, een jeugdrubriek en ook ruiters, aan de start voor een traject van 15 kilometer door Franeker, Kie en het Franeker bos. Dit gecombineerd met 8 spectaculaire hindernissen, waaronder de waterbak, zorgt voor een terugkerend gezinsuitje.

Waar & wanneer?

De marathon start zaterdag 10 juni om 12 uur vanaf hoofdlocatie Harlingerweg te Franeker. Naast de wedstrijd, zijn er extra voorzieningen zoals heerlijke hapjes en drankjes, een springkussen en kennen we de primeur van een paardenambulance, welke te bezichtigen is op het terrein. Deze is beschikbaar gesteld door een samenwerking tussen de Sjaerdema Liauckema menners, De Boer Pesse en Autobedrijf Synyco te Franeker. De toegang is gratis.

marathon-franeker-2023-paardenspektakel