Ga naar de inhoud

Spectaculaire show

Op vrijdagavond 9 december stond er een spectaculaire showrubriek op het programma van Jumping Franeker 2022. Bianca en Anne Marije hebben alles over hun bijzondere pony’s en wat zij allemaal kunnen verteld.

DT Rebel Chasing Snowstorms is een 14 jarige Amerikaanse minipaard ruin. Hij is Europees kampioen hunter, halter obstacle en showmanship at halter. Daarnaast vind hij vrijheidsdressuur erg leuk om te doen, dat is begonnen met het meedoen aan “my pony got talent” hier bij de Sjaerdema-Liauckemaruiters in 2016. Anne Marije heeft daarna met hem meegedaan aan shows op Flanders in België en Horse Event. Ze heeft les gehad van Jesse Drent en wel een clinic gevolgd van Duitse circus trainers maar vooral zichzelf veel aangeleerd.

De andere pony die mee gaat is Windhaven Lucky King of Hearts, ook een Amerikaanse Minipaard ruin. Hij is 16 jaar en heeft als 4 jarige in Amerika op de World show zelfs twee wereldtitels behaald in aangespannen rubrieken. Hij is nu vooral Bianca haar wedstrijd pony, ze zijn M dressuur en Z vaardigheid startgerechtigd. Daarnaast doen ze af en toe een mendurance wedstrijd mee. Ook met hem doen Bianca en Anne Marije regelmatig vrijheidsdressuur, hij is wat minder ervaren dan Rebel, maar ook King vind het erg leuk om te doen.

Enkele foto’s