Meteen naar de inhoud

Realisatie buitenbak

Als u aanwezig bent geweest bij de ALV van 2 september jl heeft u al een toelichting op de plannen voor de buitenpiste kunnen horen. Maar omdat niet al onze leden hierbij aanwezig waren volgt hieronder een korte toelichting.

Na een lang en zorgvuldig onderzoek, mede onder begeleiding van KNHS en Ondernemers Klankbord, hebben we als bestuur, inmiddels gesteund door de ALV, de beslissing genomen om te starten met de aanleg van een buiten accommodatie welke in fases gaat gebeuren. (zie afbeelding)

Fase 1

Er is voor deze afmeting gekozen (30 bij 60 meter) omdat het voor het springen voldoende ruimte geeft om in te springen. Voor het mennen zijn dit de outdoor eisen om buiten dressuur wedstrijd te rijden met een menwagen. Voor de dressuur onder het zadel is de maat enerzijds iets onhandiger maar door gebruik van hekjes eenvoudig op te lossen.

Fase 2

Voor deze afmeting is gekozen omdat er een gasleiding is die door het land gaat en dit de enige afmeting is die dan gaat passen (dit is minimaal dezelfde afmeting als WB Stables in Warga). Hierbij kan dan ook de waterbak op de huidige locatie blijven. Voor het springen is er voldoende ruimte om er een mooi parcours in kwijt te kunnen, voor de dressuur kunnen we 3 dressuur ringen van 20 bij 40 meter plaatsten en voor de hogere dressuur passen er 2 ringen van 20 bij 60 meter in waarbij er losgereden kan worden in de 30 bij 60 meter baan.

Besluit en planning

Tijdens de ALV heeft een grote meerderheid akkoord gegeven op de plannen van het bestuur voor aanleg van een buiten accommodatie. Dit betekent dat er medio de maand september 2022 de schep al in de grond gaat en kunnen we ervan uitgaan dat vanaf begin oktober 2022 al in de baan gereden kan worden.