SLruiters in de media

Zondag 25 februari 2018

Goud, zilver en Brosn op FK Sjaerdema Liauckema ruiters
SNEEK/ FRANEKER – In de afgelopen weekenden waren de Friese Kampioenschappen springen en dressuur voor paarden en pony’s in het ruitersportcentrum te Sneek georganiseerd. In een veld van meer dan honderden deelnemers wisten de Sjaerdema-Liauckemaruiters veel medailles te behalen. De belangrijkste wapenfeiten in de ponydressuur zijn de kampioenen Nick Wielinga op Altrido Hak’s Falesia (Z1/DE), Mila Schaafsma op Topvoorter Monopoly (L2/DE), Amber Hauser met Amico (L1/AB) en Flore Woerts met Igor (L1/C), tevens reservekampioen op Molenhorn’s Casanova (L1/DE). Andere reservekampioenen zijn Anna Siemensma met Horses2fly Coco Chanel (Z2/DE),  Jantine Huizinga op Goldenflower Valentijn (B/DE) en Lotte van der Kaaij op Swarovski’s Skydander (L2/C). Deze combinaties zijn tevens geselecteerd voor het NK in Ermelo. De bronzen medailles gingen naar Kirsten van Bijleveld, Chanique (Z2/DE), Fleur Schat (L2/C) en bij het springen Wybrig de Boer op Atrofee fan d’ald Loop (B/AB). Veelzijdig springkampioen Yfke Priem grossierde in het goud: L/C met Hentel, L/DE met Finn Mc Cloud en M/C op May’s Delight Westland. Daarmee mag ze ook naar het NK in Ermelo. Daarnaast won ze brons met Kantjes Venus (L/DE) en Moesti (M/C).  Verdere uitslagen staan hieronder vermeld.
 
DRESSUUR PAARDEN: Z2: 6 Iris Sijtsma, Horses2fly Eyecatcher SF; Z1: 6 Nina Woerts, Denver; 10 Willemke van der Bij, Inger fan Bloemhof; M1: 12 Danny Hauwert, Gucci; L2: 15 Iris van der Wal, Vianda: L1: 5 Willem Joezer de Jong, Riekkelt H; 19 Willem Joezer de Jong, Peru’s First Class; 24 Lilian de Waal, Stella Sollenburg. DRESSUUR PONY’S: Z2/DE: 2 Anna Siemensma, Horses2fly Coco Chanel; 2 Kirsten van Bijleveld, Chanique; Z1/DE: 1 Nick Wielinga, Altrido Hak’s Falesia; L2/DE: Mila Schaafsma, Topvoorter Monopoly; L2/C: 2 Lotte van der Kaaij, Swarovski’s Skydander; 3 fleur Schat, Princess; L1/DE: 2 Flore Woerts, Molenhorn’s Casanova; 6 Inge Foor, Mountmary Bay; 8 Romee de Bruin, zora; L1/C: 1 Flore Woerts, Igor; L1/AB: 1 Amber Hauser, Amico; B/DE: 2 Jantine Huizinga, Goldenflower Valentijn; 5 Robin Bijland, Enerchique.
SPRINGEN PAARDEN: Z: 8 Marijke Rosier, Gucci ella; L: 7 Sjoukje van der Werff, Hanna Balia SMH; 14 Marijek Rosier, Ivonne Ella; B: 8 Ylse Marleen Dijkstra, Ecassiny boy; 10 Adahm al Gharib, Francois; SPRINGEN PONY’S: M/C: 1 Yfke Priem, May’s Delight Westland; 3 Yfke Priem, Moesti; L/DE: 1 Yfke Priem, Finn Mc Cloud; 3 Kantjes Venus; 5 Femke Oostra, Forged Kundafini; L/C: 1 Frida Priem, Hentel; B/DE: 10 Jantine Huizinga, Spotty Dotty; B/C: 3 Lotte vander Kaaij, Sjakkalakka MH; 10 Myrthe Pot, Pixie; B/AB: 3 Wybrig de Boer, Atrofee fan d’ald Loop; 4 Lotte van der Kaaij, Gepetto MB. 

Meer nieuws