Ga naar de inhoud

Rijhal gesloten

  • Geen lessen, losrijden, evenementen of andere activiteiten in de rijhal

De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportclubs in Nederland, per direct en in ieder geval tot en met 6 april, moeten sluiten. Deze maatregel geldt ook voor alle paardensportaccommodaties. Paardensportaccommodaties en paardeneigenaren moeten uiteraard wel in staat blijven om de paarden op een juiste manier te verzorgen en te laten bewegen. We hebben naast de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze medemens ook de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze paarden.

We realiseren ons dat dit een ingrijpende maatregel is voor iedereen en met name degenen die hun brood verdienen in de paardensport. Toch kunnen we niet anders dan dit overheidsbesluit volgen. Welke gevolgen dit exact heeft en hoe we vanuit de paardensport hier het beste invulling aan kunnen geven wordt momenteel in samenwerking met de FNRS bekeken. We komen waar nodig met een update.

De overheid neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen.

Geen paardensportwedstrijden tot en met 6 april
De KNHS vraagt alle wedstrijdorganisaties alle wedstrijden af te gelasten tot en met 6 april. Dit advies betreft alle wedstrijden, ongeacht niveau en competities. De KNHS brengt tot en met 6 april  geen wedstrijdafdrachten in rekening voor afgelaste wedstrijden.